Призови места за тенисисти и шахматисти от ОУ „Проф. Марин Дринов“

На 9 март, в град Пазарджик се проведе Областното състезание по тенис на маса 5-7 клас момичета и момчета. В него взеха участие 6 отбора при момчетата и 4 отбора при момичетата от областта. Момчетата бяха разделени в две групи от по три отбора, като след първите две срещи в едната група момчетата от ОУ „Проф. Марин Дринов“ станаха първи и се класираха за финалната част на състезанието, съобщиха с гордост от училището. На последната среща републиканските шампиони от Ученически игри 2017 нямаха никакви проблеми и завоюваха първото място на Областното състезание.


Състав на победителите:
1. Стоян Зайков – 6а клас.
2. Илия Воденичаров – 7а клас.
3. Божидар Васев – 6б клас.
4. Дейвид Андонов – 6б клас.

Момичетата играха всеки срещу всеки, като също нямаха проблеми до финалната част на състезанието и заслужено завоюваха първото място.


Състав на победителките:
1. Адриана Тошева – 7в клас.
2. Красимира Немигенчева – 7а клас.
3. Катрин Калпакова – 7а клас.
Победителите продължават участието си в Зоналните игри, които ще си проведат през месец април 2018 г.
На 13 март се проведе Общинското ученическо отборно първенство по шахмат. Надпреварата се проведе в шахматния клуб на ОУ „Проф. Марин Дринов“, в приятна и спокойна обстановка, осигурена от домакина на състезанието – преподавателят Николай Карагьозов. Съдия на турнира бе Марин Чардаков.
В състезанието се включиха шахматисти от училищата в общината. Според регламента на първенството играта протече на 4 дъски. Отборите бяха съставени от 3 момчета и 1 момиче. След оспорвани срещи на първо място се класира отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“.


Състав на победителите:
Валерия Добрева – 6а клас.
Николай Обретенов – 4а клас.
Симеон Петков – 5а клас.
Георги Митов – 5а клас.
На победителите им предстои участие в областните състезания в Пазарджик, които ще се състоят на 16 март.
 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn