Призови места за учениците от ОУ „Двайсти април” участвали в национален конкурс „От Коледа до Васильовден”

За втора поредна година ученици от ОУ „Двайсти април” печелят призови места и награди от Национален конкурс за народно приложно творчество „От Коледа до Васильовден”, съобщиха от училището.

Конкурсът се организира от Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата  и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.

Първото място в раздел „Приложно изкуство” е за четвъртокласничките Радина Капитанска и Станимира Гърбешкова за тяхната композиция „Коледна питка, коледен калпак, коледна китка”.

kompozicia

В раздел „Литературно творчество” четвъртокласничката Цветелина Найденова печели второ място за стихотворението „Коледа”, а съученичката й Ани Кекова – поощрителна награда за стихчето си „Очакване”. Ръководител на наградените четвъртокласници е класният им ръководител Зорка Кисьова.

Третокласникът Стоян Златков с ръководител Таня Радева впечатли журито с разказа си „Коледа е, стават чудеса” и спечели поощрителна награда.

Тържественото награждаване се състоя на 15 декември в сградата на Национален дворец на децата – София.

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn