Призови места от национално състезание за клуба по роботика на СУ”Нешо Бончев”

Представители на клуб по роботика „The Unicorns“ при СУ”Нешо Бончев”  за трета поредна година участваха успешно в най-голямото националното състезание по роботика „Робо Лига България 2017“, съобщиха от екип „Журналисти в действие“ към училището.  На 11-ти и 12-ти ноември в София Дарина Машева спечели 2-ро място с проект на робот на име Кико и донесе на клуба програмируема платка Arduino uno.

На 25-ти ноември в Интер Експо център третокласниците Ангел Пъков и Дарина Машева завоюваха първото място с робот Балончо, който направи специално за жури и публика сапунени балони в категорията „Свободен стил“. Наградата за двамата е парична, с която клубът ще си закупи нови части за роботи.

И в двете състезания бончевци бяха единствените представители на средно училище и се съревноваваха с ученици от професионални гимназии, университети и фирми. Журито, съставено от професионалисти и ИТ специалисти от водещи фирма в областта, оцени подобаващо нашите състезатели.

Училищният клуб по роботика, ръководен от г-жа Снежина Машева, тази година е събрал 15 любители на програмирането. Освен че се забавляват заедно в свободното си време, учениците не пропускат възможност да покажат наученото в състезания и да проверят уменията си на национално ниво. През март им предстои участие в състезанието „Аз, инженерът“, където ще сглобяват и програмират роботи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn