Призови отличия в дебютното фестивално участие на танцовите състави при ТШ „Балканджии“

С призови отличия от Международния танцов фестивал “Вълшебен свят“ се окичиха танцовите състави при Танцова школа „Балканджии“-Панагюрище в дебютното си фестивално участие. Фестивалът  се проведе в Хасково на 10, 11 и 12 юни, като той беше 15-то и 16-то издание заради отложеното му издание миналата година. Така първото участие в конкурсен форум на „Балканджии“ се състоя на едно от най-големите танцови събития в България, което вече 15 години събира най-добрите танцови школи, танцьори и учители от страната. В престижната танцова надпревара в различни стилове се  включиха хиляди участници от  страната и чужбина, оценявани от международно жури. Силна беше конкуренцията и в направление „Фолклор“, в което се представиха талантливите панагюрски танцьори.

Танцовите състави при ТШ „Балканджии“ бяха единствените участници от община Панагюрище и се представиха отлично

Детският танцов състав при ТШ „Балканджии“ спечели 1-во място с танц „Мегдана“ и две 2-ри места – с танц „Шопска закачка“ и при дуетите 12-14 години с танца „Първа среща“. Танцовият състав /възрастни/ беше удостоен с 2-ро място за „Пазарджишка копаница“ и с 3-то място за „Празнична сюита“. Благодарствен диплом и купа за принос към танцовото изкуство получи хореографът на двата състава Петър Немски.

„Очарован съм от това, че и двата състава се представиха по възможно най-добрия начин и достойно представиха община Панагюрище“, коментира  успехът на танцьорите хореографът Петър Немски.

В събота, 19 юни,  „Балканджии“ ще  представят красотата на българския фолклор пред спортисти и гости от 10 държави по време на откриването на най-големия международен турнир по джудо, който  ще се проведе в панагюрската зала „Арена Асарел“ и се организира от СК „Топалов“. 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn