Приказни герои и деца събират разделно отпадъци днес в Панагюрище

Безплатното куклено шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“ ще могат да видят децата от Панагюрище днес, 29 май от 10:30 часа в Театър Дом-паметник. Пролетното турне на „Театър на приказката – София“ е по инициатива на „Екопак България“ и се провежда в партньорство с община Панагюрище.

Децата от детските градини и началните класове ще влязат в ролята на спасители на планетата, които заедно с обичаните приказни герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, ще се научат как да разделят по вид отпадъците и кой вид в кой цветен контейнер се изхвърля. Те ще разберат и как хората с действията си могат да помогнат на природата.

След представлението децата ще се впуснат в танци и забавни игри.

Входът е свободен, а всеки  ще си тръгне с подарък – комикс книжка с игри.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци на „Екопак България“.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 5000 деца на възраст от 4 до 8 години.

„Екопак България“ обслужва население от 2,57 млн. души в  83 общини, в които са разположени 17 425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации. „Екопак България“ е лидер на пазара на управление на отпадъци от опаковки в България с 41.93% пазарен дял.

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn