Приключения и забавления за децата в лятното училище към ЦПЛР- Панагюрище

И тази година децата, посещаващи заниманията, организирани от ЦПЛР- Панагюрище ще имат възможност да изживеят едно пълноценно лято, наситено както с нови знания и умения, така и с игри и забавления на открито.

След запознаването през първия ден от лятното училище беше организирано състезание с велосипеди и тротинетки в парка. Малчуганите участваха с желание и интерес.

Осъществиха поход до манастира „Св. Богородица“, където браха билки и се забавляваха с весели игри.

При посещението на мемориален комплекс „Априлци“ децата се запознаха с избухването на Априлското въстание, рецитираха стихотворения и пяха песни. Посетиха исторически и природо-научния музей в града ни.

На 27 юни бяха на посещение в горския разсадник „Самодивско дърво“, където инж. Йорданка Бачкова им показа вегетативната семепроизводствена градина на стопанството. Децата разбраха как се отглеждат новите фиданки, как се присаждат с калем и процеса им на отглеждане. Тази дейност беше осъществена съвместно с ТП Държавно горско стопанство- Панагюрище по проект „Подобряване природозащитното състояние на горски и природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги на територията на Южноцентрално държавно предприятие“.

За игрите, забавленията и веселите изживявания в лятното училище към ЦПЛРП се грижат педагозите Дарина Стефанова и Надежда Оловенекова.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn