Приключи вторият етап на проекта „Книга купи-левче дари”. Със събраните средства се подпомага възстановяването на църквата в Поибрене

Приключи вторият етап на проекта  „Книга купи – левче дари”, реализиран от младежката организация на БЧК-Панагюрище. През месец април БМЧК-Панагюрище поднови Проект „Книга купи- левче дари”, започнал през 2019 година. Целта на проекта е да се спасят книги, които дарители даряват на БЧК за добри каузи. Предлагайки книгите за левче, червенокръстци събират средства, с които финансират други проекти или правят дарения.

Събраните пари от първия етап на проекта вложехме в организирането на един празничен 1-ви юни с децата от Дневен център „Дъга”-Панагюрище.  Вторият етап на проекта има за цел да събере средства, които да дарим на Инициативния комитет за възстановяване на църквата „Св.Троица” в с. Поибрене. Събраната сума до момента възлиза на 342 лв. По решение на Общинския съвет на БЧК-Панагюрище тя беше връчена на представители на Комитета в селото“, уточни председателят на БЧК-Панагюрище Нора Кунчева.

Младите червенокръстци излизаха с импровизирания щанд с книги четири дни и предложиха на гражданите над 300 заглавия. Ще продължим с предлагането на книги през есента за да увеличим сумата за дарението още, обещават червенокръстци и благодарят на доброволците и на гражданите, които  помогнаха за реализиране на проекта с кауза.

    Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn