Присъдата на Евстатиев ще бъде произнесена на 2 май

По искане на адвоката на Иван Евстатиев, Ташкена Колчева, делото срещу бившия кмет на Пазарджик и Стрелча е отложено за 2 май, съобщи „Виделина”. Защитничката се нуждаела от време да подготви пледоарията си пред съдебния състав. Исканията й за допълнителни експертизи са били отхвърлени, така че на следващото заседание няма причина Районен съд – Пловдив да не излезе с присъда.

„Ще пледираме, че Иван Евстатиев е виновен и ще настояваме съдът да се произнесе с ефективна осъдителна присъда”, заявил адвокатът на семейство Белухови Иван Грошев.По думите му най-справедливо би било, ако екскметът на Стрелча и Пазарджик получи 5 години зад решетките.

Днес беше извършен преразпит на съдебния лекар д-р Ангел Фингаров, който на 27 януари при даване на показания пред съда категорично отрече верността на съдържанието на медицинското удостоверение, на което стои и негов подпис, обяснявайки, че вероятно му е поднесена само последната страница от него, а той не я е чел. Според въпросното удостоверение, потърпевшата е била девствена преди сексуалния контакт с Евстатиев, но по думите на д-р Фингаров това не е така и той е издал протокол за освидетелстване в нощта след инцидента с точно обратното съдържание – наличие на стара дефлорация. Учудващо за него било, че никой от роднините на момичето не е отишъл да си го получи и до момента. Патологът още тогава изрази желание да предостави въпросния документ, но от съда предпочетоха да го изискат по официален път от МБАЛ – Пазарджик.

От новата съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на Иван Евстатиев е станало ясно, че здравословното му състояние не е пречка той да остане в ареста. Разпитани са били и две поемни лица.

Припомняме, че срещу Евстатиев е повдигнато обвинение по чл. 152, ал. 2 и чл. 193, ал. 1, че на 15.01.2016 г. в хотел в Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като я е привел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn