Присъдиха приза „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ по време на церемонията, която отличи топ мениджърите на България

Отличиха победителите в традиционния конкурс „Мениджър на годината 2020“, организиран от списание „Мениджър“. В последното издание по традиция бе присъден и специалният приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“.
„2020-та със сигурност ще остане в историята на „Мениджър на годината“ като годината на ритейла. Специалният приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“ бе присъдена на Иван Чернев, председател на УС на „Кауфланд България” ЕООД. Носителят на тази награда се откроява сред всички останали с впечатляващи резултати, измерени отново през методологията на „Делойт“ конкурса, включваща и добри управленски практики в няколко области сред които устойчива заетост, високи и трайни постижения в зелени инвестиции, инициативи с голямо въздействие за развитие на местните общности и инвестиции в бъдещата работна сила.„, съобщава manager.bg.
Отличието на тазгодишния носител Иван Чернев бе връчено от председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков. Това се случи на знаково място – в Националният исторически музей, където в отсъствието на оригинала блести златното копие на Панагюрското съкровище. То беше дарено от минната компания на столицата след изграждането на новия музеен трезор в Панагюрище, където шедьовърът се завръща ежегодно.
„Пожелавам още много успехи на финалистите в конкурса и нека бизнесът да инвестира в развитието на своите региони, защото най-голямото златно съкровище са хората, които живеят работят и мечтаят там“, сподели Димитър Цоцорков при връчването на приза. Той поздрави Иван Чернев с отличието, като подчерта, че наградата ще позволи на двете компании да реализират общ благотворителен проект.
От мотивите на журито стана ясно, че носителят на специалната награда тази година се откроява с впечатляващи резултати, измерени чрез изготвената от компанията „Делойт“ методология за конкурса. Системата за оценка включва постижения в области като устойчива заетост, зелени инвестиции, инициативи със значимо въздействие за развитие на местните общности.
За втора поредна година дама получи статуетката на победител в конкурса „Мениджър на годината“. Престижното отличие бе присъдено на Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“ ЕООД. Името ѝ бе обявено от президента Румен Радев в присъствието на останалите финалисти от „златната десетка“ на конкурса. Най-интересното от тазгодишната церемония ще бъде показано в специално изработен документален филм, който ще бъде излъчен от Би Ти Ви на 29 ноември.
Припомняме, че проф. д-р Лъчезар Цоцорков е вторият носител на наградата „Мениджър на годината“, като я получи през 2009 година, а от 2018 година насам на негово име е учредена специалната награда за развитие на регионите.
Източник снимка: списание „Мениджър“
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn