При голям интерес премина уебинарът, организиран от РЕКИЦ ,,Читалища“- Пазарджик

Уебинарът „Читалищата във време на отчитане, проекто-бюджетиране и Ковид“ за читалищните ръководни екипи събуди голям интерес сред читалищните служители не само в област Пазарджик. В деня преди провеждането му на 16 февруари, представители на читалища, буквално от всички краища на страната звъняха в Пазарджишкия регионален читалищен център с желание да бъдат включени в събитието. Реално участвалите преминаха броя от 50 човека: от област София – общини Костенец /село и град/ и общ. Своге – с. Д. Тричково и с. Церово; от с. Кадиево, общ. Родопи, обл. Пловдив; от гр. Балчик, обл. Добрич, от с. Смилец, общ. Силистра, от гр. Бургас и разбира се от 10 общини на област Пазарджик.

Модератор и лектор във форума беше инж. Радка Енчева-Кочева от Регионален експертен център ,,Читалища“– домакин на виртуалната среща.

Семинарът освен част от Обучителна програма 2022 на Читалищен център обл. Пазарджик, беше отговор на въпросите, притесненията и търсенията на деня за работещите в читалищата. Постигна целта си за ревизия и надграждане на знания по приложение на законовите актове за отчетността: ЗНЧ, ЗСт, ЗНАП, ЗСч, ЗТРРЮЛНЦ и свързаните наредби. Отвори продуктивно пространство за споделяне и подкрепа в професионалната група. Обмениха се опит, идеи, набелязаха се близки перспективи за справяне с трудностите на периода в първите месеци на годината.

Уебинарът приключи с надежди и оптимизъм от идващата пролет! И с нови приятелства! Защото Регионалните форуми на РЕКИЦ ,,Читалища“- Пазарджик отдавна прехвърлиха границите на региона /и във физическото, и в уеб пространството/, за да събират за каузата на читалищното дело! – информира инж. Радка Енчева- Кочева.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn