Проблемите при използването и експлоатацията на минералните води обсъдиха на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

Заместник областният управител Стефан Мирев участва във форум свързан с проблемите при използването и експлоатацията на минералните води, който се проведе в област Хасково, съобщиха от Областна администрация – Пазарджик.
Преките чуждестранни инвестиции в Южен централен район за 2014 година са 2 милиарда 298 милиона евро.  Това отчете в годишния доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния пран за развитие Даниела Опълченска – секретар на РСР на ЮЦР.

Най-високи са стойностите на инвестиции в област Пловдив. Делът на ЮЦР в брутния вътрешен продукт е 13,65 %, или 11 милиарда 413 милиона лева. Демографското развитие на района запазва тенденцията на намаляване броя на населението, застаряване и отрицателен прираст.  По време на заседанието бяха дебатирани още нормативната уредба в балнео и спа туризма. Условията и реда за сертифициране на центровете бяха разяснени от Миглена Куцева, представител на Министерството на туризма. Утре заседанието продължава с обсъждане на проблемите с почистването на реките и язовирите във връзка с промените в Закона за водите от 2015 година.
Председател на РСР на ЮЦР е областният управител на Хасково Станислав Дечев. В заседанието взеха участие представители на министерства, областни управители от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и на професионални гимназии, представители на управляващите органи на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, и представители на НПО.

mirev 1

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn