Проведе се официална пресконференция преди турнирa по футбол „За малките и голямата игра”, организиран от Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище и Община Панагюрище

Броени дни преди започващия през уикенда турнир по футбол за деца и юноши под мотото „За малките и голямата игра”, организаторите от Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище и Община Панагюрище дадоха официална пресконференция.

В сесийната зала на общината на 2 октомври присъстваха учителите на малките футболисти, които ще се включат в спортната надпревара на 5 и 6 октомври, на стадион “Орчо войвода” и медии.

Турнирът „За малките и голямата игра” се провежда за трета поредна година, припомни  председателят на Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище д-р Любомир Димитров и подчерта, че тази година участниците са около 200. За втора година клубът кандидатства и получава одобрение за финансиране от конкурса за проекти за младежки дейности в община Панагюрище, тази година в размер на 2 986,48 лв.

Д-р Димитров показа новите екипи, с които ще играят участниците в турнира, купите, които ще получат победителите и грамотите за голмайстор и най-добър участник в турнира в различните възрастови групи. Той благодари на всички фирми и организации, подкрепили финансово турнира, и на учителите, без чието съдействие не би могла да се проведе футболната надпревара. Бюджетът надхвърля 6 000 лева, голяма част от средствата са подсигурени от клуба.

Поздрав за отличната организация отправи заместник кметът Галина Матанова.”Вие доказвате, че когато към една дейност се тръгва като към кауза, тя обединява много хора, и голяма част от вас на абсолютно доброволни начала. Този проект се превръща само и единствено в устойчив, а наистина се е надградил във всяка една от дейностите си. За трета година Община Панагюрище подкрепя с финансиране инициативи, които са в полза на младите хора и с основна цел да задържаме и привличаме младите хора в Община Панагюрище. В своята дълбока същност конкурсът за проекти е призив, апел за активност на всички, които желаят заедно да чертаем живота на Община Панагюрище днес, тук и сега. Изключително доволна съм да чуя, че участниците продължават да се множат. Щастлива съм, че днес, тук са всички учители, представители училищата в община Панагюрище и община Стрелча, които са подкрепяли своите ученици и те в рамките на два дни ще мерят сили, да спечели най-достойният сред всички достойни. Успех е и привличането на повече спонсори, което означава, че все повече хора разпознават подобни проекти и стават партньори и съмишленици. Така бизнес, училища, представители на местната общност, община, заедно ще създадем едно добро в полза на учениците от общините Панагюрище и Стрелча”, каза г-жа Матанова.

Председателят на Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище д-р Любомир Димитров  припомни регламента на турнира и даде уверение, че метеорологичните условия ще бъдат подходящи за игра на открито. Ако все пак прогнозата на синоптиците бъде опровергана от времето, срещите ще се играят на закрито в залата. За участниците ще бъде подсигурена храна и вода. Пресцентър на място ще отразява своевременно резултатите, турнирът ще бъде заснет, който пожелае ще може да запечата на снимка вълнуващи моменти от турнира. Всяко училище ще получи и диск със запис от предишните издания на турнира.

В залата бе изтеглен и жребият за футболния турнир.Участие в него ще вземат отборите на СУ “Нешо Бончев”, ОУ “20 април”, ОУ “Проф. Марин Дринов”, ПГИТМТ – гр. Панагюрище, ОУ “Отец Паисий”, с.Попинци, СУ”Св.св.Кирил и Методий”, гр.Стрелча и НУ”Паисий Хилендарски”, гр.Стрелча .Те ще бъдат разделени в следните възрастови групи: 3-4 клас; 5-6 клас; 7-8 клас. Турнирът стартира в 10:30 часа в събота, 5 октомври, на стадион “Орчо войвода”.

„Елате да подкрепим малките в голямата игра”, призовават организаторите и обещават добро настроение, и много приятни изненади.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn