Проверете своя ХИВ-статус в седмицата за безплатно и анонимно изследване в РЗИ Пазарджик

От 14 май стартира седмицата за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН в РЗИ Пазарджик. Това е една от инициативите на Здравната инспекция за отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май – 20 май 2018г.

Планирани дейности по повод кампанията:

В периода от 14 до 18.05.2018 г. всеки желаещ може да провери своя ХИВ-статус безплатно и анонимно в лабораторията на РЗИ.

В периода на кампанията на  училищата в област Пазарджик ще се предоставят здравно-промотивни материали: плакат „Не на наркотиците! Не на ХИВ/СПИН!“, „Митове за ХИВ/СПИН“, филмите „Ти гониш“,  „Екстази“, видео и аудио клипове, изпратени от МЗ по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“.

На 18 май пред Сентрал Мол – Пазарджик, съвместно с МБЧК ще се  раздават кондоми и информационни материали на гражданите на Пазарджик.

Здравните медиатори в гр. Пещера организират кампания в заведенията в централна градска част, като с кафето ще се предлагат информационни материали и кондоми.

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn