„Провери своя ХИВ статус“

Седмица за безплатно и анонимно изследване за ХИВ организира РЗИ Пазарджик по повод 14 февруари – Ден на влюбените, като част от ежегодната здравно-информационна кампания във връзка с профилактиката на сексуално предаваните инфекции с акцент превенцията на ХИВ/СПИН.

РЗИ обявява периода от 10.02 до 14.02.2020 г. за Седмица за безплатно и анонимно изследване с бързи тестове за ХИВ/СПИН. Всеки желаещ може да провери своя ХИВ статус в микробиологичната лабораторията, която се намира на 3-я етаж в сградата на инспекцията от 9,00 ч. до 16,00 ч.

Дейности, които отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ /ПБПЗ/ планира през този период са:

  1. На желаещи медицински специалисти от учебните заведения ще се предоставят филми: «Ти гониш», «Екстази», «Какво знаем/не знаем за пубертета» и др.
  2. На 12 февруари ще бъде извършено обучение на ученици от ОУ «Христо Ботев» гр. Ракитово на тема «Сексуално предавани инфекции – как да се предпазим».
  1. На 12 февруари служители от отдел ПБПЗ, съвместно със здравния медиатор към Община Ракитово ще проведат обучение на млади жени от  гр. Ракитово на тема  «Сексуално предавани инфекции – как да се предпазим».
  1. 14 февруари ще бъде отбелязан със съвместна информационна кампания между РЗИ Пазарджик и БМЧК. На центъра на гр. Пазарджик младежи ще раздават валентинки /изготвени от доброволците на БМЧК/.

 

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn