Проверяват безопасни ли са пешеходните пътеки в 12-те общини на област Пазарджик

Проверка на състоянието на пешеходните пътеки в селищата и извън урбанизираните територии на 12-те общини в област Пазарджик разпореди областният управител Стефан Мирев. Проверките ще се извършват от съответните Общински комисии по безопасност на движението по пътищата до 31 януари. От комисиите се очаква да предложат адекватни мерки и срок за привеждане на пешеходните пътеки в стриктно съответствие с изискванията на чл.24 и 25 на Наредба № 2 от 17.01.2011 г. за сигнализация на пътищата с пътна маркировка.

До 5 февруари кметовете на общини ще предоставят доклад до областния управител за извършения контрол и съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания. Резултатите от проверките и предприетите действия от страна на общините  ще бъдат обсъдени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата през февруари.

Акцията е част от стартиралата общонационална проверка на всички пешеходни пътеки след проведената работна среща на Главния прокурор на Република България, министъра на вътрешните работи и министъра на регионалното развитие и благоустройството в края на декември 2017 г. Поводът за това са зачестилите случаи на пътно-транспортни произшествия. Проверката се възлага от прокуратурата на органите на МВР и на МРРБ и ще приключи до края на февруари. Ще се следи за съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn