Продължават номинациите за Ротари ПРИЗнания за 2015 година

„Ротари клуб”– Панагюрище приема номинации за ежегодните призове „В прослава на Панагюрище и България”. Учредени от местните ротарианци през 2008 година, те се присъждат за съпричастност и помощ при решаването на проблемите в обществото, както и за заслуги за прославата на родния край и Родината. Наградата е морална и е в ротарианския дух да насърчава високоморални норми във всички професии и да помага за изграждането на доброжелателство и мир по света.
Сред номинираните за приза за 2015 година до този момент са „Асарел-Медет” АД, компанията получила голямата награда „Инвеститор на годината” за 2015 г. заради инвестицията си в изграждането на модерния медицински комплекс в Панагюрище чрез съвместното дружество „Асарел Панагюрище Здраве“АД, създадено като публично-частно партньорство с Община Панагюрище и медици от региона, директорът на СОУ „Нешо Бончев“ Веска Барова, получила престижната награда „Директор на годината-2015″ в Деветия национален конкурс на Синдиката на българските учители и Европейският синдикален комитет в категорията „Най-добър социален партньор-директор“, топ моделът Нора Шопова, панагюрската красавица намерила място в „Топ 70 на българските знаменитости”, една от най-популярните класации на Forbes в България, Иван Хаинов –  за родолюбивото му дело, накарало всички да говорят за Панагюрище и да запеят заедно емблематичната песен за Райна Княгиня, писателят Боян Ангелов, по случай неговия 60-годишен юбилей и цялостното му творчество в прослава на Панагюрище.
Медии, неправителствени и общински организации, членове на Ротари клуба номинират личности или екипи, които имат влияние върху живота на града ни, подпомагат възпитаването на добродетели в младото поколение и повишават известността на Панагюрище в страната и света.
На 29 февруари ръководството на „Ротари клуб” – Панагюрище ще обобщи направените номинации и ще определи носителите на приза за 2015 година. Церемонията по награждаването ще се състои в началото на месец март, съобщиха от клуба.
Припомняме, че с престижните Ротари признания за 2014 година бяха удостоени проф. д-р Лъчезар Цоцорков, д-р Стоян Христов, Дима Попова, Бетина Терзиева, Павлинка Дундарова, Нора Шопова, Мария Терзийска и Донна Бангьозова.
Сред носителите на Ротари ПРИЗнанията през годините са били хирургът проф. д-р Никола Владов, проф.д-р Лука Кръстев д.м.н, Доц. Стоян Лазаров, Мария Оряшкова, цигуларката Марина Димитрова, Георги Гемиджиев, Андрея Манев, Параскева Джукелова, Дочка Кацарева и много други панагюрци или свързани с града ни личности, допринесли за прославата на родния край и България.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn