Продължава активната работа на полицията по противодействие на битовата престъпност и нелегалната търговия с акцизни стоки

Всички структурни звена в ОДМВР-Пазарджик работят активно по поставените задачи свързани с опазването на обществения ред, противодействие на битовата престъпност и нелегалната търговия с акцизни стоки, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. По време на проведени специализирани полицейски операции за времето от 09 до 12 юни са извършени проверки на 724 лица, 536 МПС, 55 питейни и увеселителни заведения, 5 интернет клуба, 12 игрални зали. За установените нарушения са съставени общо 109 акта. В питейни и увеселителни заведения, в интернет клубове са засечени 12 непълнолетни и малолетни без придружител. Децата са предадени на родителите, като на управителите на заведенията и на родителите ще бъдат връчени актове за установени нарушения на Закона за закрила на детето.

По време на полицейските дейности от петък до днес са иззети общо 11 380 къса цигари и около 29 килограма сух нарязан тютюн. Във връзка с това са образувани полицейски производства спрямо 6 жени и 2 мъже. По време на проверка на пътя за велинградското село Пашово, велинградски полицаи са спрели за проверка товарен автомобил „Щаер”. Возилото, което е собственост на частна фирма било управлявано от непълнолетен 16-годишен младеж от якорудското село Конарско. В камиона били открити натоварени около 13 кубически метра иглолистна дървесина. Тя не била маркирана с контролна горска марка, а тийнейджърът дори не разполагал с никакви документи за нейния произход. Камиона и дървесината са иззети, а непълнолетния е задържан в ареста. С него работи инспектор „Детска педагогическа стая”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn