Продължава записването за „Родолюбие“, Панагюрище – 2023

Продължава записването за участие в XVІII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, Панагюрище – 2023.

Тази година фестивалът се посвещава на 175- тата годишнина от рождението на Христо Ботев и 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски , и ще се проведе на 22 и 23 април 2023 година в Театър Дом – паметник – Панагюрище.

Заявки за участие ще се приемат до 31.03.2023 година на e-mail: rodolybie_pan@abv.bg.

Фестивалът има конкурсен характер. В програмата могат да вземат участие индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в четири възрастови групи. Наградите на фестивала са: специална награда на национален фестивал „Родолюбие” – статуетка „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК” и парична награда;  диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формации за I, II, III място за всяка възрастова група; награда на Община Панагюрище; награда на детското жури; награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева /изявен учител по музика от гр. Панагюрище/; награда за сценична реализация; награди на институции, фондации, предприятия, фирми и др.

Организатори на песенния форум са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2022/202година.

Фестивалът има цел разпалване на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn