Продължава записването за „Родолюбие“, Панагюрище – 2018

Продължава записването за участие в XIV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, Панагюрище – 2018. Тази година фестивалът се посвещава на 140-тата годишнина от Освобождението на България и 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев, и ще се проведе на 21 и 22 април в театър Дом – паметник – Панагюрище. Заявки за участие ще се приемат до 30.03.2018 г.

Фестивалът има конкурсен характер. В програмата могат да вземат участие индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи. Наградите на фестивала са: специална награда на национален фестивал „Родолюбие” – статуетка „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК” и парична награда;  диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формации за I, II, III място за всяка възрастова група; награда на Община Панагюрище; награда на детското жури; награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева /изявен учител по музика от гр. Панагюрище/; награда за сценична реализация; награди на институции, фондации, предприятия, фирми и др.

Организатори на песенния форум са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2017/2018 година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn