Проектът „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние” вдъхнови песента „Агресия“

С песен Дичо, Теди Кацарова и хип-хоп квартетът RDMK (Rudi, Duli, Muden & Kukusheff) се обявиха срещу агресията в училище и на улицата. Музикантите се присъединиха към инициативата на асоциация „Докосни дъгата“ и създадоха парчето „Агресия“ специално за проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“.

Асоциация „Докосни дъгата“ с председател д-р Денислава Ангелова и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят над проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“. Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Проектът обхваща градовете Плевен, Варна, Шумен и Кърджали, където в продължение на няколко месеца се провеждаха различни форуми и инициативи. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който се включиха младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, както и успели български спортисти. Водещите футболни клубове у нас и асоциацията пък казаха „Да на спорта, не – на агресията“ през август, когато се проведе третото издание на Националния детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ в СОК „Камчия“. Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Дунав, Черно море и Ботев се обединиха и дадоха нагледен пример за толерантност, заставайки рамо до рамо в името на каузата на асоциацията.

Основното послание на “Агресия” е да открием доброто в себе си, никога да не забравяме, че сме хора и да си помагаме един на друг, както и да осъзнаем, че агресията не е решение.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn