Проект „Книжка купи-левче дари” ще реализира БЧК-Панагюрище след поредицата благотворителни инициативи около Великден

Доброволците на БЧК и БМЧК-Панагюрище организираха няколко събития по проект „Великден“ 2021 година. Основната цел на БЧК е да помага на хората в нужда и да направи по-добър и поносим живота на страдащите и тези, които имат нужда от внимание и помощ. „Дарители в кампанията ни „Великденски козунак” тази година станаха три дами- две съветнички от местния парламент и съпругата на бизнесмен от града. Със средствата закупихме 157 козунака, които раздадохме на възрастни, лежащо болни и социално слаби хора. 52 козунака дарихме на училището в с. Поибрене и училищното ръководство зарадва с тях семействата на учениците си за празника$, уточнява председателят на БЧК-Панагюрище Нора Кунчева и споделя за останалите благотворителни инициативи.
Великденски базар е другото важно събитие от календара на БЧК. Възрастните доброволци изработиха прекрасни пролетни и великденски артикули , които младежите от БМЧК предложиха на базар на 17-ти, 24-ти, 30-ти април. От благотворителната разпродажба бяха събрани  1739,40 лв. Това са средства, които организацията ни ще използва за работа с деца в неравностойно положение и подпомагане на социално слаби семейства.
Великденски базар проведоха и учениците от Основно училище „20-ти април” в Панагюрище. Те събраха сумата от 304,12 лв., която предоставиха в организацията на БЧК за подпомагане на деца и хора в нужда.
Следващият проект на червенокръстци е „Книжка купи-левче дари” е продължение на една идея от преди две години. Предлагаме книги, дарени на БЧК и със събраните средства вършим добри дела. Тази година събраните средства ще дарим за възстановяване на църквата в с. Поибрене. Така че, ако искате да дарите средства за едно добро дело, видите ли нашите младежи червенокръстци на сергия с книги и си харесате заглавие- то подарете левче, спасете книга и дайте лептата си за едно добро дело, призовават от БЧК.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn