Пролетният обучителен цикъл на РЕКИЦ “Читалища“- Пазарджик стартира на 30 март

Пролетен обучителен цикъл ,,Читалищата – връщане към обичайността или на прага на нови предизвикателства“ стартира на 30 март в Галерия ,,Георги Машев“ в Пазарджик, информира инж. Радка Енчева- Кочева.

Първата работна среща, организирана от Регионалния читалищен център е по въпросите за размера на държавното подпомагане на дейността на културно-просветните сдружения през 2022 г., в рамките на субсидираната численост, приоритетите за допълнително проектно финансиране от ресорното ведомство и инициативите на читалищата по повод пролетните празници. Модератор е читалищен експерт инж. Радка Енчева-Кочева.

Тематичната дискусия е за предизвикателства и възможности, за мотивация и нагласи, за формиране на умения за справяне с трудности; за отваряне вратите на читалищата за бежанци и за готовност за работа с тях.

Програмата на срещата предвижда представяне от авторката Елена Деянова на изложбата “Като ухание“ и книгата “Довери се на залеза“ и представяне на изложбата на пазарджишки художници “Женският образ“, посветена на 8 март.

Темата на първото събитие от Пролетния обучителен цикъл на РЕКИЦ “Читалища“: “Държавното финансово подпомагане на читалищната дейност през 2022 и усещане за пъстрота и поезия“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn