Професионалната гимназия в Панагюрище посрещна 60-годишнината си с нова електролаборатория

Днес, 7 април официално бе открита изцяло обновената електролаборатория за ниско напрежение в Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище.

Изпълнителният директор на “Асарел-Медет” инж. Николай Пелтеков, който също е възпитаник на това училище, поздрави директорът на гимназията г-жа Лушка Апостолова и пожела погледите на учениците винаги да са изпълнени с любопитство и желание за нови знания.

На тържеството присъстваха много бивши възпитаници и преподаватели, отдали част от себе си на някогашния Минен техникум. Сред официалните гости бяха кметът на община Панагюрище инж. Никола Белишки, доц. д-р Даниела Парашкевова, преподавател в МГУ “Св. Иван Рилски” и бивш възпитаник на училището, както и началникът на Регионалното управление на образованието в Пазарджик г-жа Дора Дулчева-Величкова. Тя отправи специални благодарности към “Асарел-Медет” с думите: “Вие сте примерът, че бизнесът трябва да върви ръка за ръка заедно с обучението. Изказвам моите адмирации за това, което правите, а то е в полза на цялото ни общество”.

По случай 60-годишнината на гимназията учениците от 10., 11. и 12. клас от специалност “Минна електромеханика“ представиха презентации на тема “Нашето дуално обучение в “Асарел-Медет”. С усмивка те разказваха за практиката си в компанията и благодариха за възможността да са част от дуалното ни обучение. „Много са мотивирани учениците! Това се дължи на факта, че имат много практически дейности и най-вече – на работата им в “Асарел-Медет”, сподели инж. Ненчо Ненчев, учител по професионална подготовка в специалност “Минна електромеханика”. Той разказа за изграждането на електролабораторията, голямата помощ от страна на учениците и желанието им за работа.

Асарел-Медет” си партнира с Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм по една от първите програми за дуално обучение в страната, заедно с други представители на местния бизнес. От първия випуск досега по минни специалности са приети общо 183 ученици, като 22-ма от тях вече са част от екипа на компанията. През настоящата учебна година 36 младежи се обучават в реална работна среда в дружеството – под ръководството на учители по практика и наставници от “Асарел-Медет“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn