Проф. Манеголд от Хайделбергския университет консултира онкопациенти в „Уни Хоспитал“

Първите консултации на пациенти с онкологични заболявания направи преди броени дни проф. Кристиян Манеголд, заедно с д-р Росица Кръстева, началник отделение „Медицинска онкология“ в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Проф. Манеголд, който е професор към Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет, се срещна с управителя на болницата в Панагюрище д-р Лучия Добрева, очертавайки бъдещата работа на Онкологичния център и „Уни Хоспитал“ като високотехнологична болница. Изявеният европейски специалист ще участва в организирането на предстоящи специализации на лекари от „Уни Хоспитал“ в Хайделберг и в провеждането на бъдещите клинични проучвания и научни конференции в болницата.
Следващото посещение на проф. Манеголд ще бъде в периода 22-24 август т.г. Ще бъдат консултирани пациенти със злокачествени заболявания на белия дроб. Те трябва предварително да се запишат и да предоставят документите си от 25 юли до 15 август в „Уни Хоспитал“.
Д-р Росица Кръстева ще провежда консултации съвместно с проф. Манеголд всеки месец, като графикът за тези консултации ще бъде своевременно предоставян за информация на пациентите.
Проф. Манеголд е член на German Cancer Society, Association of Medical Oncologists (AIO), European Society of Medical Oncology (ESMO), American Society of Clinical Oncology (ASCO), има опит като клиничен изследовател, в национални и международни изпитвания, участвал е в многобройни клинични проучвания при гръдни ракови заболявания и други индикации. Професорът е член на борда на директорите на Международната асоциация за изследване на рака на белия дроб.
За повече информация: 0357/88546

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn