Публикувани са избирателните списъци

Община Панагюрище публикува  избирателни списъци за предстоящите на 11 юли  избори за народни представители. Списъците освен на определените за това места, са публикувани и в сайта на Община Панагюрище. 26 са местата за обявяване на избирателните списъци в община Панагюрище, 17 от тях са в Панагюрище, в Попинци избирателни списъци ще бъдат разпределени на две места, а за останалите села от общината е определено по едно.
От избирателните списъци се заличават имената на избирателите, които до изборния ден са загубили правото си да избират – поставени са под запрещение, изтърпяват наказание лишаване от свобода, загубили са българско гражданство или са починали и имената на лицата, за които това изрично е предвидено в Изборния кодекс. Заличават се и имената на лицата, снабдени с удостоверение за гласуване на друго място, както и  имената на избирателите, включени в списък за гласуване с подвижна избирателна кутия.
Припомняме, че на изборите през април т.г. право на глас имаха  21 071 лица в община Панагюрище, като 9 668 гласоподаватели упражниха правото си на вот.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn