Публикувани са предварителните избирателни списъци

Община Панагюрище публикува предварителните избирателни списъци за предстоящите на 2 април 2023 г. избори за народни представители. Гласуването ще се проведе в 26 избирателните секции в Панагюрище и населените места, като са предвидени и две допълнителни –  27 секция в МБАЛ „Уни Хоспитал“ по реда на чл.9, ал. 8 на Изборния кодекс, и 28 секция, подвижна избирателна секция (по реда на чл. 90, от Изборния кодекс, при наличие на не по-малко от 10 избиратели, подали заявления по чл. 37), като тя ще бъде разположена в Театър Дом-паметник.
Определени със заповед на кмета на общината са и местата за обявяване на избирателните списъци – 17 в град Панагюрище и 9 по населените места в общината.

Чрез сайта на ГД „ГРАО“ гражданите могат да направят справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г. Общинските администрации, след идентификация селектронен подпис могат да подадат искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път, както и да подадат удостоверение за гласуване на друго място по електронен път.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn