Публично обсъдиха проекта на общинския бюджет за 2017 г. и в Панагюрище

Публично обсъждане на проекта на бюджета на Община Панагюрище за 2017 година се състоя днес в сесийната зала на Общинска администрация. Присъстваха кметът на общината Никола Белишки и неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов, председателят на местния парламент Христо Калоянов, общински съветници, директорът на Исторически музей доц. д-р Атанас Шопов с част от екипа на културната  институция, представители на Общинска администрация, треньори от спортните клубове в Панагюрище, медии. Нямаше граждани, проявили интерес към проявата.

img_1729img_1737

Както и досега, можем да твърдим, че Община Панагюрище е финансово стабилна”, подчерта в началото на обсъждането градоначалникът Белишки и посочи основните акценти в проекта за бюджет за 2017 година, сред които  неповишаване размера на местните данъци и такси, реализацията на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“, чрез които се цели пълно реновиране на детските градини в град Панагюрище, рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи; водопроводи и изграждане на детски площадки в малките населени места на общината; запазване и повишаване качеството на предоставяните услуги от Община Панагюрище.

img_1733

Директорът на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет” в местната администрация Цветана Якова представи в цифри рамката на общинския бюджет за 2017 година, чиято прогнозна стойност е 18 275 592 лева. Върху новите моменти в Бюджет 2017 в ресор „Хуманитарни дейности” акцентира заместник-кметът Галина Матанова.

Присъстващите в залата изказаха мнения за финансовата рамка на общината за настоящата година и отправиха предложения. Предложения са били отправени и по време на обсъжданията в селата от общината, такива са отправили в законовия срок също Делчо Гороламов, Деян Еничаров и Иван Атанасов от с. Елшица.

img_1753 img_1754 img_1763 img_1768 img_1770 img_1772

След като публичното обсъждане на проектобюджета вече приключи, предстои неговото детайлно разглеждане по комисии в Общински съвет.

Подробности от общественото обсъждане очаквайте утре по телевизионно студио „Оборище прим”, в рубриката „Тема+”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn