Пчеларите от Сдружение ”Акация” посетиха колегите си от гр.Троян

В късна есен пчелари от пчеларско Сдружение ”Акация”-гр. Панагюрище направиха своето желано пътуване до гр.Троян – град с традиции в пчеларството, където винаги има нещо, което трябва да се види и да се научи нещо ново.

На 18 и 19 ноември те имаха възможността да се радват на пословичното гостоприемство на пчеларя Петър Мутафов от Орешак, успяха да разгледат красивия град Троян и Троянския манастир, Природонаучния музей в с.Черни Осъм и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата Орешак.

Падналият първи сняг осуети посещението на пчелина, но беше повод за оживени дискусии затова как да се преведат пчелите успешно през зимата.

От нас, като пчелари зависи дали пчелните семейства ще навлязат в зимата в добро състояние, както и дали ще излязат от студения зимен период без загуби“, споделиха панагюрските пчелари.

На срещата всички се обединиха около твърдението, че именно успешното презимуване на пчелите е атестат за майсторство в пчеларството.

Вечерта, прекарана съвместно с пчелари от Сдружение Пчеларско дружество „Майка”- гр.Троян бе изпълнена с оживени разговори, танци и младежко настроение. Така, както само пчеларите го правят!

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn