Пчелари от дружество „Акация” обмениха опит с колеги от Перник

В пчеларско дружество „Акация”-гр. Панагюрище освен провежданите обучения под формата на лекции и семинари, в които подбират актуални, съвременни тематики, за да се съхрани интереса както на напредналите, така и на начинаещите пчелари, ежегодно стана гостуването им на други пчеларски сдружения.

Тази година домакин беше Сия Манолова – председател на пчеларското дружество в гр. Перник. Пчеларите от дружество „Акация” се докоснаха до уникалната история на град Перник при посещението на Регионалния исторически музей и крепостта „Кракра”, до миньорския труд и развитието на въгледобива в Подземен минен музей-уникален за Балканския полуостров и един от малкото в Европа, както и на една чудесна духовна обител- Гигински манастир „Св.св. Козма и Дамян.”

Заедно със своите любезни домакини посетиха пчелина на Стефан Огнянов в квартал Църква, където в непосредствено общуване се обмениха знания, показаха се пчеларски подходи и креативни идеи.

Кратка, но наситена с много положителни емоции среща с колеги,която ще се помни дълго!, споделиха членовете на пчеларско дружество „Акация”- гр.Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn