Пълен комплект медали завоюваха таекуондистите на СК ”Один” в Националния турнир за Купа Плевен

На 8 октомври се проведе Традиционният детски турнир по Таекуон-до за купа „Плевен“. Панагюрският клуб „ОДИН“ се представи с трима от състезателите си, които донесоха пълен комплект медали за града ни.

В категория над 65 килограма при възраст 12-13 годишни Петър Костурков спечели шампионската титла на турнира. Петър беше безапелационен и на финала отказа противника си само 20 секунди след началото на срещата. В категория до 50 килограма при 10-11 годишните Иван Йончев се класира на второ място и се окичи със сребърния медал.

Много атрактивно игра Иван Велев в категория до 45 килогарама при 12-13 годишните, като с уменията си получи одобрението на противници, треньори и съдии. Иван стигна до полуфинал и се върна в Панагюрище с брозново отличие.

Главен съдия на турнира за купа „Плевен“ беше старши-треньорът на Панагюрския клуб – Желязко Гагов. Треньорският екип на клуба работи по поддготовката на състезателите за участие в големия турнир България Оупън в Пловдив, както и за домакинстването на „Турнир на приятелството“ , който е по инициативата „Панагюрище – Европейски град на спорта“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn