Първа самостоятелна изложба живопис подреди в Панагюрище младият художник Петър Попов

Първата самостоятелна изложба живопис на младия художник Петър Попов в Панагюрище беше открита официално на Велики четвъртък, 21 април в Туристическия информационен център в ГУМ.

Събитието уважи заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище Галина Матанова, близки и приятели, младежите от Лео клуб-Панагюрище, чийто член е и Петър.

Ти трябва да запомниш днешната дата като начало на твоето присъствие в панагюрското изобразително изкуство“, каза художникът Нистор Хаинов, човекът, който повежда Пепи в чудния свят на изкуството преди повече от 10 години, развивайки неговия талант. От тук нататък ти пожелавам безусловна и пълна еманципация от всички и от всичко. Не настоявай да показваш себе си, но настоявай да показваш картините си, защото всъщност по този начин хората ще те опознаят и ще те оценят. Благодаря ти, че заедно работихме до тук, от тук нататък можеш да ме ползваш само за съвети!“, сподели Хаинов.

Благодаря, че уважихте мен и изкуството ми! В такива трудни времена успяхме да се съберем! Това, което виждате е плод на моя талант, естствено стимулиран много от учителската професия и човешкото отношение на г-н Нистор Хаинов, с когото от много години сме заедно“, сподели с нескрито вълнение Петър Попов.

Майката на Петър, Цеца Плачкова-Попова благодари на община Панагюрище за предоставената възможност, за подкрепата на малките лъвчета, на всички уважили откриването на изложбата.

Присъстващите разгледаха с интерес картините на младия художник.

Петър Попов ученик в 10-ти клас, специалност „Изящни изкуства“ в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” – Пловдив. Рисува от много мъничък – от момента, в който разбира как се държи молив в ръка. Майстор Нистор Хаинов – такъв е учителят за Пепи от първият ден на познанството им и ще остане завинаги с това определение.

Това е първата му самостоятелна изложба в Панагюрище, но е втора за младия художник . През 2018 година, 12-годишният тогава Пепи подреди самостоятелна изложба в пазарджишката галерия „Георги Машев“.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn