Първият учебен ден в панагюрските училища

Весела детска глъч изпълни панагюрските училища в първия учебен ден.

В СОУ „Нешо Бончев“ гости на официалното откриване на новата 2015-2016 учебна година бяха кметът на Община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова. Тържествено бе издигнат  българският трибагреник. Под звуците на маршовата песен „Тих бял Дунав“ бе посрещнато знамето на СОУ „Нешо Бончев“. Последва кратка литературно-музикална програма.
Директорът на училището Веса Барова приветства ученици и родители с добре дошли. „Убеден съм, че всеки от присъстващите днес тук с вълнение си спомня своя пръв учебен ден“, каза в обръщението си към учители, ученици и родители кметът Белишки.
По традиция ученици и учители бяха посрещнати с хляб и сол, а най-развълнувани бяха 69-мата първолаци, които за първи път се докоснаха до буквара, за да поемат по пътя на знанието. Техни класни ръководители са Мария Раленекова, Пенка Дюлгярова и Иван Иванов.
С посрещане на школското знаме и ритуал по издигането на националния флаг в 9.00 часа на 15 септември започна тържественото откриване на новата учебна 2015-2016 година и в ОУ “20-ти април“.

11Официален гост на априлци беше Нора Кунчева, директор Дирекция „Образование, култура и социални дейност“ в Общинска администрация. През празничната арка първи преминаха първолаците, които тази година са 15, с класен ръководител Стефка Ильова. В класната стая малчуганите бяха поздравени от по-големи ученици от школото, след което поставиха имената си на клонче, част от голямото дърво на ОУ “20 април“
С издигане на националния трибагреник и кратка програма бе открита новата учебна година и в ОУ „Проф. Марин Дринов”.

lklk  Заместник-кметът на община Панагюрище Георги Павлов приветства учениците и педагозите на основното училище, споделяйки,че ОУ „Професор Марин Дринов” е училището и на неговото детство. На добър час пожела и директорът на училището Екатерина Футекова, като съобщи, че новата учебна година започва с промени в педагогически състав. Футекова връчи символичния ключ на знанието на учениците с пожелание да са творци и откриватели. Първокласниците, които прекрачиха за първи път училищния праг, тази година са 67, разпределени в три паралелки с класни ръководители Маргарита Паланкалиева, Нели Крайчева и Пенка Немигенчева.

Първият учебен ден в Професионалната гимназия уважиха с присъствието си кметът на Община Панагюрище Никола Белишки и двамата му заместника Галина Матанова и Георги Павлов, представители на фирми.
От новата учебна година Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище започва реализацията на пилотния проект за дуално обучение. През учебната 2015 – 2016 година в Професионалната гимназия ще се обучават около 400 ученика.

DSC06602 DSC06607
Поздравителни адреси и символични подаръци по повод началото на новата учебна 2015-2016 година от името на ръководството на община Панагюрище получиха всички училища и детски градини на територията на общината.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn