Първи национален фестивал на старата градска шлагерна песен „Нежни спомени”, организира НЧ „Виделина-1865“ гр.Панагюрище през октомври

На 22 октомври в читалище „Виделина-1865”, гр.Панагюрище ще се проведе Първи национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „Нежни спомени“, съобщиха от културната институция. Организатор на единствения по рода си в региона фестивала е Народно читалище „Виделина-1865“ гр.Панагюрище. Основната му цел е да съхрани и популяризира старата градска и шлагерна песен от миналия век, да я обогати и възроди за нов живот и приобщи младите хора към нейната лиричност и красота.Фестивалът дава възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България.Първото издание на фестивала няма да има конкурсен характер.В музикалната проява могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации, без ограничение във възрастта и броя на участниците. Не се допуска участието на професионални изпълнители. Вокалните групи се представят с програма с общо времетраене до 12 минути, а индивидуалните изпълнители и дуети –до 8 минути.Участниците сами осигуряват музикалния си съпровод.На фестивала ще бъдат връчени награда за артистично присъствие, за най-малък изпълнител,за костюми в стила на старата градска песен. Всички вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители ще получат плакети и грамоти за участие.

Желаещите да участват във фестивала трябва да изпратят в срок до 15.10.2016г. заявка (по образец) за участие на адрес: 4500, гр.Панагюрище, пл.”20 април” 2, НЧ „Виделина-1865” или на е-mail: videlina_1865@abv.bg.За справка и допълнителна информация:
0357/62002; 0889211270; 0876946314 и на www.videlinapan.com

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn