Първи стъпки в „Път към славата” за ВГ „Дъга” и пореден успех на ВГ „Магия”

За осма поредна година конкурсът, организиран от АРТ Център “Кърнолски” под патронажа на г-жа Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители и с партньорството на Министерство на образованието и науката, събра талантливи деца и младежи от цялата страна. Осмото издание на “Път към славата”, провело се на 21, 22 и 22 февруари 2020 година, събра вокалисти, танцьори, инструменталисти и фолклористи от много населени места в България.

По традиция конкурсът се проведе в Дом на Културата “Средец”, Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” и Руския културно-информационен център. Освен вече познатите категории Вокал, Танц, Инструменталисти и Фолклор, в осмото издание на “Път към славата” дебютираха две нови категории, които да насърчат младите композитори, текстописци и изпълнители:

  • Singer-songwriter (певец-автор) – категория за автори-изпълнители до 25 год.
  • Нова песен – категория за екип композитор и изпълнител за авторска песен, написана последните 12 месеца.

Много награди получиха участниците в музикалната изява: Гран При; 1-во, 2-ро и 3-то място в различните категории; Покани за участие в международни конкурси в Италия, Испания, Полша, България, Румъния, Литва, Македония, Сърбия, Швейцария и други държави; награда на журито; награда на СБУ; награда на КНСБ; Запис и мастеринг в Студио „Karnolsky Project Studio“ .

Щастие и голямо удовлетворение донесоха и наградите на вокалистите на Иван Иванов. Тази година участието беше с две Вокални групи.

Във Втора възрастова група имаше около 15 вокални формации. Място сред първите намери и ВГ „Дъга” от СУ „Нешо Бончев”, 1 б клас. Това беше първото състезание на малките певци и те показаха своя талант с 2 български песни.  Спечелиха 3-то място и получиха купа и диплом.

А ВГ „Магия” от Народно читалище „Св. Боян Княз Български 2006” за пореден път показа, че е сред най-добрите. Децата се състезаваха в най-силната – 3-та възрастова група., в която имаше 22 вокални групи, дуети и квартети. Но изпълнението беше безупречно и участниците заслужено стъпиха на почетното 3-то място като получиха купа и диплом.

Признание получи и Иван Иванов, на когото бе връчена специална Диплома за висок професионализъм в категорията Вокал.

Предстоят още фестивали и конкурси в Карлово, Казанлък, Панагюрище, Димитровград.

 

Oborishte.bg

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn