Първо място за отбора на ОУ „Двайсти април“ на областното състезание „Млад огнеборец“

На 16.05.2024 г.  на стадиона на “Зоната на здравето” гр. Пазарджик се проведе областният кръг от ученическото състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Състезанието беше открито от главен инспектор Румен Маргитин – Началник на сектор Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН – Пазарджик. 

Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. В оспорваната надпревара сред най-добрите отбори на територията на областта, учениците от ОУ „Двайсти април“ – град Панагюрище се класираха на първо място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ с резултат 936 точки и на второ място в дисциплината „400 м. щафетно бягане с препятствия“ с резултат 97 точки. Общият резултат от двете дисциплини е 1033 точки, който класира отбора на първо място в състезанието. Второто място в комплексното класиране спечели отбора на ОУ „Васил Левски” с. Величково, община Пазарджик с 1023 точки, а на трето място се класира отбора на ОУ “Христо Ботев” гр. Велинград с 975 точки. Главен инспектор Румен Маргитин награди победителите и закри мероприятието.

Отборът на ОУ „Двайсти април“ – град Панагюрище ще представи Област Пазарджик на Националното ученическо състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” в края на месец май 2024 г.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn