Първо място за шестокласника от ОУ „Двайсти април“ Ненко Джунов в национален конкурс „С очите си видях бедата“

Специална комисия от Регионална дирекция „ПБЗН“ класира на първо място във възсрастова група 11-13 години рисунката на Ненко Джунов, ученик от VI б клас в ОУ „Двайсти април“. Рисунката участва в областния етап на конкурса „С очите си видях бедата“, който е дългогодишна превантивна инициатива на ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Целта на конкурса е със средствата на изобразителното изкуство да се изявят познанията на учениците за бедствията в световен мащаб, за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие.

Рисунката на Ненко Джунов е създадена дни след началото на войната в Украйна /през месец март/. Той споделя със своята учителка по изобразително изкуство Петя Караджова как не е вярвал, че толкова близо до нашите граници ще започнат ожесточени военни действия и че ние ще бъдем преки свидетели на ужаса от войната.

Посланието на рисунката, което Ненко и учителят му Петя Караджова изпращат: няма по-голямо бедствие и по-голяма беда от войната, от това, човек да усети заплахата за семейството си и за най-близките си хора, да види опожарен и разрушен дома си, а за едно малко и беззащитно дете тази трагедия е неописуема и жестока…

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn