Пъстър панаир на Разпети петък в Панагюрище

И тази година празникът на народните занаяти събра в Панагюрище най-добрите и атрактивни майстори от цялата страна.

Времето бе благосклонно и дъждът заваля едва привечер. В деня на панаира – 6-ти април, на площад „20-април“, можеха да се видят изделия от глина, дърво, ръчно изработени народни носии, бижута от естествени материали, много цветя. Не липсваха желаещи да се сдобият с красива, макар и временна татуировка.

Своето биопроизводство изложи местната фирма „Ина”, имаше представяне и дегустация на био вина на известна фирма от Варна. От щандовете можеха да се видят екзотични животни и дори индианци.

В последните няколко години Разпети петък се утвърди като един от най-престижните и очаквани фестивали на народното творчество. Интересът е все-по голям и тази година имаше участници от Перу и Куба.

Сергиите с промишлени стоки бяха ситуирани на ул. „Кръстьо Гешанов” , а увеселителните атракции и лакомствата бяха разположени на градския пазар.

Палатки с бира и скара ще има седмица по-късно, на Светли петък, в района на общинския пазар, каквато е практиката през последните няколко години.

Както се пее в песента „Панаири” на Лили Иванова: „Панаири – свят отрупан с толкоз хубави, примамливи неща! Ах, да можех да си купя днеска свойто детство, утре – младостта…”

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn