Пъстър парад в Панагюрище

Цветна фиеста, много настроение, музика и красота събра петият парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави в Панагюрище, организиран от Народно читалище „Виделина-1865“,  който се проведе на 28 септември, на площад „20 април”.

Събитието започна с дефиле на участващите в парада духови оркестри и мажоретни състави от Панагюрище, Елин Пелин и Перник. Всички музиканти изпълниха заедно марш „Родина”.

След това председателят на Читалището Спаска Тасева поздрави участниците в парада и официално даде началото на празничния концерт.

В Панагюрище за пореден път шества българският дух, събран в маршовете, които накараха кръвта ни да запламти с най-българските чувства. Десетки панагюрци и гости на града аплодираха Духов оркестър към Общински комплекс Дворец на културата – Перник с диригент Трифон Трифонов, Представителен духов оркестър „Стефан Стефанов” при НЧ „Светлина” – Гара Елин Пелин с диригент Вилимир Кирилов и Мажоретен състав „Нани Денс” с ръководител Надежда Данаилова, както и домакините от Панагюрище – Духов оркестър „Делчо Радивчев” към НЧ „Виделина-1865” с диригент Димитър Найденов и Мажоретен състав „Елинор” към ЦПЛР-Панагюрище с хореограф Елеонора Найденова.

На финала, както подобава на български празник прозвуча „Право тракийско хоро” в колективно изпълнение на трите оркестъра, а всички се заловиха на голямото хоро, изпълнило централния площад в Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn