Пътуващото лятно кино на БНТ1 ще пристигне в Панагюрище с филмите „Резерват за розови пеликани“ и „Легенда за белия глиган“

Какво по-хубаво в летните вечери от хубав филм под звездите! За поредна година Пътуващото лятно кино на БНТ тръгва на обиколка из страната, за да прожектира български филми в градове и села из цяла България.

Ще спре и в Панагюрище на 23-ти юли /понеделник/. На открития басейн „Лидо“, от 21:00 до 23:00 ч. ще бъдат прожектирани филмите „Резерват за розови пеликани“ и „Легенда за белия глиган“ . Входът е свободен!

„Резерват за розови пеликани“ и „Легенда за белия глиган“, 120’

Детски филм, комедия в две части.
Режисьор: Ивайло Джамбазов
Сценаристи: Ивайло Джамбазов, Ивайло Пенчев, Костадин Костадинов
Оператор: Ивайло Пенчев
Музика: Кирил Илиевски, Константин Илиевски
В ролите“ Кръстьо Лафазанов, Теодор Елмазов, Валентин Ганев, Стефан Щерев

Забавна история за деца, в която 6 пълнички хлапета, изпратени да отслабват в дебелариум се борят героично с глада. Така неусетно, в приключения и изпитания, те се научават какво е истинско приятелство и как се става истински малък мъж.

 Преди основните филми  ще бъдат прожектирани късометражните „За какво служи хлябът“ – 10′ – режисьор Ники Стоичков, с участието на Марта Вачкова и „Царят на купона“ – 7’50’’ – режисьор Йоргос Зоис.

За изминалите шест години „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ измина над 50 000 километра, за да достигне и до най-малките населени места в страната, където кино няма от десетилетия. Над 100 000 души гледаха 168 безплатни прожекции под открито небе. 57 български заглавия от игралното, документалното, късометражното и анимационно кино срещнаха нови почитатели, а малките читатели разменяха детски книжки в Пътуващата детска библиотека на кампанията из цялата страна.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn