Разгледаха документите за концесията на езерото и паркинга

На съвместно заседание във вторник постоянните комисии по „Бюджет и икономика на общината“ и „Териториално и селищно устройство“ се срещнаха с представители на „Евролекс България” ООД и разгледаха изготвените от тях концесионни анализи – правен, финансово-икономически, екологичен и технически, решение за откриване на процедурата за предоставяне на концесия, проект на концесионен договор и документация за участие в процедурата за предоставяне на концесия върху изкуственото езеро в градския парк и на открития паркинг на ул.“Кръстьо Гешанов”.
От изготвения финансов анализ се налага заключението, че проектът е малко печеливш от финансова и икономическа гледна точка. Икономическата ефективност на проекта се дължи преди всичко на платения паркинг. В настоящия проект инвестициите се откупуват през предпоследната година от прогнозния 35-годишен период. Поради тази причина консултантът предлага концесионерът да бъде освободен от задължението за концесионни плащания, а концесията да бъде предоставена за срок от 35 години.
Съветниците бяха категорични, че документацията е изрядна и подготвена професионално. С пълно единодушие те приеха предложението на Общинска администрация. Предстои предоставянето на концесия да бъде гласувано от Общински съвет – Панагюрище на предстоящото на 25 февруари заседание на местния парламент.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn