Раздвижване на рибния пазар се наблюдава в Панагюрище преди Никулден

Раздвижване на рибния пазар се наблюдава в Панагюрище през последните дни преди Никулден. Репортерската ни проверка в специализиран рибен магазин установи, че цената на рибата не се е покачила, дори има намаление при някои от видовете. Традиционният шаран се предлага срещу 5.20 лева за килограм. Толстолоб, нарязан на шайби струва 5.70 лева за килограм.
Най-предпочитана си остава скумрията, която се продава на цена 4.10 лева за килограм замразена и 6.50 лева охладена. Пъстървата струва 8.00 лева за килограм. И този път има предлагане на различни видове риба, които да удовлетворят всеки един вкус. Сред тях е норвежката сьомга, която струва 11.80 лева килограма, а нарязана на шайби – 19.00 лева. Предпочитаният от мнозина африкански сом, отглеждан в панагюрското село Баня, може да закупите срещу 15.00 лева за килограм чисто филе.
Заради повишената консумация на риба преди Никулден, Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури започнаха съвместни проверки на търговски обекти в страната, в които се предлага риба и рибни продукти.
„Купувайте риба от регистрирани обекти, а не от сергии и от багажници на коли”, припомниха дни преди празника от Българската агенция по безопасност на храните.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn