Разхлабването на мерките продължава

Седмицата започна  с разхлабване на мерките у нас, допускайки се посещенията в заведенията за хранене и развлечения и на закрито,  културни и развлекателни мероприятия  при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, а от днес, 16 април, отварят и моловете, ще работят обектите, разположени в търговските центрове. Ще се разрешат и посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им. А в края на месеца /29 април/ отварят дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове. Те също ще работят на не повече от 50% от капацитета им.
Допуска се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.
Във висшите училища се допуска провеждането на практически занятия, обучения и изпити по практикана студенти, специализанти и докторанти. Възобновяват се семестриалните изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда. Ще се провеждат и държавни изпити и защити на дипломни работи.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn