Районният съд в Панагюрище постанови условна присъда за дядо, заканил се с убийство на детската учителка на внука си

Шест месеца условно с тригодишен изпитателен срок даде Районният съд в Панагюрище на дядо, заканил се с убийство на детската учителка на внука си.
Красимир Налбантов кипнал, когато разбрал, че внучето му е насинено в градината, и отишъл да потърси сметка. Не сдържал гнева си, заплашил педагожката Павлина Ерова, че ще я убие и я ударил по лицето пред колежките .

Мъжът е осъден да плати и 1000 лева обезщетение, както и да поеме разноските по делото.

Присъдата е неокончателна и може да се обжалва пред Окръжния съд в Пазарджик.

Скандалът избухна през септември миналата година, след като бащата на момченцето Георги Налбантов публикува снимки с насиненото му личице в социалните мрежи и разказа, че така е взел сина си от детската градина. Семейството на детето обвини за случилото се учителката и заведе съдебно дело срещу нея, но техен представител или адвокат така и не се яви още на първото заседание, затова процесът беше прекратен.

Учителката Павлина Ерова пък разказа, че не е докосвала с пръст детето, а преди да успее да обясни това на дядото, е била ударена и заплашена с убийство. Тя също заведе дело срещу нападателя си Красимир Налбантов и го спечели на първа инстанция.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn