Редица мероприятия за инициативата „Часът на Земята‘2016” ще се проведат в община Панагюрище

В подкрепа на инициативата „Часът на Земята‘2016”, в седмицата от 19 до 26 март ще бъдат организирани и провеждани редица мероприятия, инициирани от ученици, преподаватели и ръководители в цялата община, съобщават от местната администрация.
На 19 март от 20:30 часа до 21:30 часа ще бъде спряно осветлението на централния площад „20- ти април“ в град Панагюрище и на площадите „Райна Княгиня“ и „Цар Освободител“. Ще бъде изгасено осветлението в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Закрила“ и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Павел Бобеков“. По инициатива на доброволците от БМЧК – Панагюрище, 30 деца ще запалят фенери на централния площад в града.
Ръководството на община Панагюрище призовава всички учреждения, институции, фирми и граждани да се присъединят към „Часът на Земята‘2016“, като изгасят осветлението в сградите, офисите и домовете си в подкрепа на инициативата. По този начин всеки ще може да изрази своята съпричастност към проблемите на промените в климата и да заяви готовност за съдействие при тяхното решаване.
В програмата със свои инициативи се включват:
– Основно училище „Проф. Марин Дринов“, където са организирали запознаване с най-голямата природозащитна инициатива в света в часовете на класа и засаждане на цветя в училищния двор и в класните стаи, за да се отбележи международната акция на WWF за опазване на природните ресурси;
Основно училище „20 април“, чиято програма предвижда намаляване силата на отоплението в училището с 1° за периода 19-26 март; ученици и родители ще гледат филма „Човекът руши, природата се защитава“; Кампанията „Не оставяйте електрическите уреди в режим “stand-by”; в периода 21 – 23 март ще се провежда час на класа на тема „Време е да дадем пример“.
Основно училище „Свещ. Недельо Иванов“, село Поибрене с  изложба – приложение на отпадните материали в бита; почистване на училищния двор и засаждане на цветя в градинката на училището; окопаване корените на дърветата; представяне на презентация на тема „Денят на Земята“; изгасване на училищното осветление през голямото междучасие; „Час без телевизия и компютри“; тематична изложба на рисунки в училищния коридор.
Разработената Програма на Община Панагюрище за отбелязване на „Часът на Земята‘2016” е отворена.

Всеки, който се чувства отговорен към проблемите, свързани с промените в климата, може да прояви своята ангажираност със собствени инициативи. Така заедно ще помогнем „Часът на Земята‘2016” да се превърне в мащабно национално събитие, призовават от Общинска администрация.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn