Режисьорът Радослав Спасов и актрисата Донна Бангьозова представиха филма „Пеещите обувки” в Панагюрище

Прожекция на филма „ Пеещите обувки“, в който една от главните роли е поверена на панагюрската поп певица Донна Бангьозова, се състоя на 10 март, в кино „Модерен театър”. Филмът, вдъхновен от съдбата на певицата Леа Иванова, тръгна по избрани кина от 10 февруари. В Панагюрище филмът беше представен от режисьора Радослав Спасов и от самата Донна Бангьозова.

DSC01301

Спасов разказа за първата си среща с талантливата Донна, когато била ученичка в Пловдив. Още тогава я харесал и решил, че ще я включи в свои бъдещи продукции. Той определи дебютът на младата певица в киното като изключително успешен и сподели, че три екипа вече са проявили интерес към нея.”Този град и семейството на Донна създадоха един нов човек на изкуството, който ще поеме по трънлив път, който няма да е лесен.Това е за нея един урок, за да види през какви трудности са преминавали хората на изкуството в едно много сложно време”, каза режисьорът на лентата.

DSC01303 DSC01305

„Първият ми снимачен ден беше най-труден, всичко беше много ново за мен, голям екип, в който аз единствена нямах никакъв опит”, разказа Донна Бангьозова и благодари на режисьора, че е повярвал в нея .

Специални поздрави към младата певица отправи Нона Немигенчева, която припомни интересни случки от работата и с талантливата Донна като неин музикален педагог.”Упоритостта и своенравността на героинята във филма са присъщи и на нея”, каза Немигенчева. Песните, които звучат във филма, с изключение на една от тях са изпълнени от Бангьозова.

Лентата на режисьора Радослав Спасов получи специалната награда на журито „Сребърен Георги“ от световната си премиера на 38-ия Международен филмов фестивал в Москва миналата година. Зрителите го видяха за първи път в рамките на „Киномания“ в София, Пловдив и Варна.

„Пеещите обувки“, по мотиви от живота на Иванова, проследява главната си героиня Лиа от участията й в първите джаз бендове у нас през противоречивата й съдба по време на социализма до наследството й след промените. Филмът е и за голямата й любовна история с музиканта Еди Казасян.Три актриси – Рая Пеева, Дона Бангьозова и Ернестина Шинова, изпълняват главната роля в мащабната продукция на „Менклипс“ и „Канина филм“. Участват още Борислав Чучков, Юлиян Петров, Александър Алексиев и други. Прожекция на филма „ Пеещите обувки“ ще има отново в панагюрското кино на 14 март, вторник, от 18:45 часа, цената на билета е 5 лева.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn