Рецитаторски умения показаха участниците в конкурса „С пламъка на бунтовен април”

В камерна зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище, на „Младежка сцена“ се проведе Общинският конкурс за рецитация „С пламъка на бунтовен април”, посветен на 140 години от Априлската епопея. В конкурса на 25 февруари взеха участие ученици от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, ОУ „20 април“, ОУ „Проф. Марин Дринов“, възпитаници на Клуб по художествено слово при Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1927“, село Бъта, възпитаници на Клуб по художествено слово при Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1912“, село Оборище, възпитаници на Литературен клуб и Клуб „Родолюбие“ при Обединен детски комплекс-Панагюрище. Рецитаторските умения бяха оценени от авторитетно жури с председател Димитър Терзиев – актьор от Драматично-куклен театър „Константин Величков“ – Пазарджик и членове Гаро Ашикян – режисьор и Захаринка Терзиева – актриса от Драматично-куклен театър „Константин Величков“ – Пазарджик.

reciУчастниците в конкурса се изявяваха в две възрастови групи – от V-ти до VІІІ-ми клас и от ІХ-ти до ХІІ-ти клас в индивидуални и в групови изпълнения. В класирането при индивидуалните изпълнения в първата възрастова група журито определи две първи места – Максим Манев от ОУ „Проф. Марин Дринов“ с преподавател Елена Савова и Велимира Милева от Клуб по художествено слово при Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1927“, село Бъта, с ръководител Жечка Сиводошева. Второ място спечели Петя Чуклева от ОУ „Проф. Марин Дринов“ с преподавател Елена Савова. Във втора възрастова група при индивидуалните рецитатори на първо място застана Велизар Сиводошев от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм с преподавател Мария Куртакова, на второ Виолета Дадаркова от Професионалната гимназия с преподавател Красимира Василева, а на трето – Невена Кьосева от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм с преподавател Мария Куртакова.

recitВ първа възрастова група при груповите изпълнения на първо място беше класиран рециталът „Поема за Априлското въстание“, представен от учениците от ОУ „20 април“ с преподаватели Мирослав Цветков и Нина Истревска, музикално оформление – Жана Райнова. На второ място – рецитал „1876“ на учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ с преподавател Елена Савова. На трето място журито класира рецитала „Поема за Априлското въстание“ на възпитаниците на Клуб по художествено слово при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912“, село Оборище, с ръководител Маргарита Наплатанова. При груповите изпълнения във втора възрастова група на първо място беше класиран рециталът „Под едно знаме“, представен от учениците от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, участници и в литературен клуб към Обединен детски комплекс, с преподавател Мария Куртакова. На второ място – рецитал „Знаменоската“ на учениците от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм с преподавател Мария Куртакова, а на трето място бе класиран рециталът „Жив е той“, представен от учениците от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, с преподавател Красимира Василева. Поощрителни награди получиха Йорданка Димитрова от ОУ „Проф. Марин Дринов“, Габриела Капитанска и Нелина Скачкова от ОУ „20 април“, и Димитър Костадинов от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Победителите в Общинския конкурс за рецитация „С пламъка на бунтовен април”, посветен на 140 години от Априлската епопея, бяха отличени с дипломи и емблематични за Панагюрище предметни награди и сувенири, подсигурени от организатора Община Панагюрище. Всички участници в конкурса получиха грамоти за достойното си представяне. Конкурсът „С пламъка на бунтовен април“ е част от програмата на Община Панагюрище за отбелязване на 140 години от Априлската епопея.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn