Решаващо състезание ще определи дали Любен Каменов за трети пореден път ще стане шампион

Развръзката в Националния планинския шампионат е към своя край. Тази събота и неделя е последното състезание от надпреварата –  „Осогово” в Кюстендил, и то ще определи новия първенец в дисциплината. След пет състезания двукратният шампион Любен Каменов води с 85 точки, а Даниел Живков е втори с 78, като освен за титлата в общото подреждане, двамата се борят и за първото място в класовете си, съответно НС1 и НС2.

Този сезон Каменов има три победи: „Българка”, „Раховец” и „Шипка-Дамасцена”, а Живков спечели в Благоевград и Шумен. Оспорвана ще е надпреварата и между  Христо Манолов и Юлиан Телийски, които са с по 60 точки и при тях по-предното класиране ще означава трето място в крайното класиране за сезон 2016.

Панагюрският пилот Любен Каменов държи рекорда на 5-километровото трасе над Кюстендил – 2.40,08 минути от втория манш миналата година. 37 плоти ще се състезават на автомобилното състезание „Планинско Осогово 2016”. Надпреварата е по трасето от село Богослов към „Студен кладенец“. Новото тази година, преди всеки старт и в двата дни ще има Дрифт шоу, с изпълнения по трасето на най-добрите български пилоти.

След „Шипка 2016 Дамасцена“ шампионът на България в планинските надпревари, Любен Каменов, сподели пред БНР, че обмисля възможността от догодина да напусне родното първенство и да кара в Румъния.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn