Риболовно състезание на езерото в село Панагюрски колонии тази събота

Тази събота, 17 юли, на езерото в село Панагюрски колонии ще се проведе риболовно състезание. Организират го кметският наместник Благо Шиндаров и ловно-рибарското дружество в селото.

В състезанието може да участва всеки. То ще се проведе при следния график:

– от 9,00 до 9,30 ч. – записване на участници и теглене на жребия за сектори за риболов;

– от 9,30 до 10,00 ч. – разпределение по сектори, подготовка за риболов;

– от 10,00 до 12,00 ч. – риболов;

– от 12,00 до 13,00 ч. – претегляне на уловената риба, класиране и награждаване на победителите.

Участниците ще бъдат класирани по теглото на уловената от тях риба. Награди ще получат заелите първо, второ и трето място, като те ще са предметни и парични.

Състезателите ще разполагат само с въдица за риболов „на плувка“ с една кука, живарник, кеп, стойка за въдица, стол, пособия и инструменти за поправка на такъмите, стръв и захранка. Контактите помежду им, както и със зрителите няма да се допускат по време на надпреварата.

След претеглянето уловената риба ще се връща във водоема. Всички норми на честната игра ще трябва да се спазват.

На 1 юли в езерото са пуснати 273 килограм шаран, а на 7 юли – 250 килограма каракуда, дарение от Никола Шиндаров, доставени специално за състезанието. За последните три месеца в езерото са пуснати общо около 900 килограма риба, което е гаранция за добрия риболовен успех на състезателите.

Спонсорите са Димитър Димитров, Велко Петкански, Коста Терзиев, Коста Карамаринов, Радко Лазаров, Нено Костурков, Кирил Караспасов, Владимир Недялков и „Завод за оптика“ АД.

За доброто настроение на участници и публика организаторите са осигурили музика, скара и напитки. Те канят жителите и гостите на Панагюрски колонии на се включат в празника на риболова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn