РИОСВ Пазарджик с приз от кампанията „Да изчистим България заедно“

Национална среща на партньорите в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2018 г. събра организатори и участници в доброволческата инициатива. Имиджовото събитие на bTV се проведе в Ботаническата градина в София.
РИОСВ Пазарджик, община Батак и спортна база Белмекен биатлон мастърс получиха специален приз за най-продължителна акция по суша и вода. В изминалата кампания институциите и доброволците почистиха бреговите ивици на язовирите „Батак“ и „Белмекен“ в област Пазарджик. Плакетите бяха връчени на директора на РИОСВ Пазарджик Костадин Гешев и на кмета на община Батак Петър Паунов. Награди получиха и Областните администрации в различни категории. Област Пазарджик беше отличена сред регионите с най-голям брой доброволци. Над 400 000 хиляди е броят на доброволците в страната през 2018 г. Общата изчистена площ е 1 770 000 кв. м. По данни на МОСВ са събрани 4123 тона отпадъци. Почистените локации са 2869.

Денят на голямата акция през 2019г. е 14 септември. За втора година кампанията „Да изчистим България заедно“ ще се проведе в подкрепа на най-мащабната гражданска инициатива „Let’s Do it World“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn