Родителите може да участват в анкета, в която да споделят впечатленията си от дистанционното обучение на техните деца

Родителите може да участват в анкета, в която да споделят впечатленията си от дистанционното обучение на техните деца, което беше въведено от 16 март в българските училища след извънредното положение в страната заради разпространението на коронавируса. Това съобщиха организаторите от асоциация „Родители“.

Въвеждането на извънредното положение и свързаното с това масово прилагане на дистанционното обучение в училищата постави в нова ситуация всички участници в образователния процес – учителите, учениците и техните родители, посочват от организацията.

И припомнят, че асоциация „Родители“ от години работи за подобряване на взаимодействието между семейството и образователните институции. Целта на тази анкета е с помощта на родителите да се проследят промените в модела на това взаимодействие през последните две седмици. Така ще можем да бъдем максимално полезни чрез подкрепата, която оказваме както на родителите, така и на учителите, да изградят конструктивни и ползотворни отношения в интерес на децата, заявяват от родителската асоциация.

Въпросникът е насочен към впечатленията на родителите от учебния процес, на отношенията им с учителите, с децата и с другите родители в периода от въвеждането на дистанционното обучение. Попълването на въпросника отнема около десет минути. В края на анкетата има въпроси, които събират демографска информация за целите за анализа на данните. Анонимността на родителите, участвали в анкетата, е гарантирана, уверяват от асоциацията.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn